četrtek, 2. april 2020

članek iz časnik.si 2.4. 2020

https://www.casnik.si/zatecimo-se-pod-marijin-plasc-in-molimo-rozni-venec/



Bog plačaj, ker si mi poglobil pogled....

Ob članku mi prihaja pred oči: Če primerjam židovsko izkušnjo z Bogom, se mi zdi zanimiva njihova trditev, da so vsakokrat, ko so prešli mejo, bili kaznovani od Boga. Ampak tudi, ko so se skesali, je obnovil zavezo njimi.  To je ostalo v njihovih genih, celo do danes. Seveda na njim lasten način :)  Virus v računalniku ali kjerkoli... kaj vse moraš storiti, da ne ogrozi sistema. 
Sveti Pismo poudarja odnos z Bogom. Grobo govorimo, če pomislimo na klasično pojmovanje molitve. Navznoter, v odnosni molitvi, je On veliko Bolj otipljivo dejaven. Če bi primerjali to z morsejevo abesedo; Če je  še ne poznamo, ničemur ne služi.. Ko jo človek resorbira, lahko postane zasnova za dialog. Kot ljudje smo vezani  na vidno polje in glas, ki prihaja do oči,ušes. Ko pa govorimo od duhovnem se nam kar izmuzne iz rok in ostanemo na suhem. Mislimo si da je to 9. čut.... Je pa  vseeno, dosti preprosteje, potem, ko osvojimo določen kolumen, zaveze z Njim. Čeprav terja kar nekaj napora, odpovedi, majhnosti pred priznanjem resnice... Govoril je: če ne boste kakor otroci.
 Pri Bogu je  v ospredju najelementarnejši zakon: pristna ljubezen. Z njo nas skuša potegniti v realni svet. Tako drugače vidimo, od kod številne človekove misli, ideje, vojne, bolezni, celo smrt.... in ko smo pripravljeni vedeti kaj On vidi v vsem tem, kaj načrtuje; se stvar prične drugače odvijati. To so kar težki boji, katarze. Vse je odvisno od nas kako globoko želimo, tvegamo  priti...

Ime Jezus ima za vstop  v duhovni svet vlogo ključa. V Njem se skriva avtoriteta, ki se je umaknila vsemu za kar je v Njegovem pogledu greh. Tudi, če bi za kak greh, človek, človeštvo, ti ali jaz ne vedela. To postaja jasno iz odnosa, ki ga imam z Jezusom. On mi omogoča popravke... Seveda Satan dela po svoje in meša štrene in zato je lahko še več nemira  v nas, dokler nismo prišli na isto valovno dolžino in spoznali Božji mir. 

Tako lahko tudi počasi človek pripleza do tega, da je zaradi katarze Bog moral marsikaj dopustiti, potrpeti, odpustiti, in to zgolj zaradi tega, da bi mi ljudje znova uspešno iskali pot, ki ima tudi trajen cilj. In to ne Kakršenkoli....Jezus Ima že svoj nivo, mi pa smo šele na poti, da ga  z Njegovo pomočjo, osvojimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar